Kip goed voor hart- en bloedvaten

Mensen die veel kippenvlees of magnesiumrijke voeding eten, hebben minder kans op hart- en vaatziekten. Mensen die veel roodvlees eten lopen meer risico.

Dat blijkt uit www.hsph.harvard.edu/news/features/coverage-in-the-media/healthy-eating-red-meat-stroke-hu/ onderzoek van Harvard School of Public Health. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het vakblad Stroke.

De onderzoekers analyseerden gegevens van ruime 1400 mannen en 2600 vrouwen met een hartinfarct gedurende een periode van 20 jaar. Ze werden ingedeeld volgens hun dagelijkse eiwitconsumptie, afkomstig van roodvlees, gevogelte, vis, zuivel en andere eiwitbronnen.

Roodvlees

Mannen die dagelijks meer dan 300 gram roodvlees aten, hadden bijna 30% meer kans op een hartinfarct in vergelijking met mannen die dagelijks slechts 50 gram roodvlees aten.

Bij vrouwen lag de kans bijna 20% hoger. Wanneer 150 gram roodvlees wordt vervangen door kip, dan daalt de kans op een beroerte met 27%, wanneer het vlees wordt vervangen door noten of vis met 17% en door melkproducten met 10%.

Gevogelte

Bij mannen die dagelijks 100 gram gevogelte aten, daalde de kans met gemiddeld 13%.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer