Rhinopneumonie treft opnieuw paarden

Deze week zijn twee bedrijven verdacht van besmettingen met het rhinopneumonie-virus. Bij het ene bedrijf gaat het om de abortusvariant, terwijl op het andere bedrijf neurologische symptomen zijn gevonden.

Het is nog niet vastgesteld dat het hier daadwerkelijk om rhinopneumonie gaat. Het feit dat de bedrijven verdacht zijn, is voor de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) reden haar indoorkampioenschappen voor dit en volgend weekend af te gelasten. Het is niet bekend waar deze verdachte bedrijven liggen.

Verlamd

Vorige week is de ziekte op enkele bedrijven vastgesteld, onder meer bij een pensionstal in Berg en Dal. Hier heerste de neurologische vorm, waardoor enkele paarden verlamd raakten. Drie paarden moesten worden geëuthanaseerd. Andere paarden hadden griepverschijnselen en koorts.

Begin van deze week waren de problemen op dit bedrijf nagenoeg voorbij. Voor de getroffen bedrijven geldt een quarantaine, zodat de kans op het besmetten van andere bedrijven wordt beperkt.

Doordat zich de afgelopen week geen nieuwe gevallen hebben aangemeld, leek de rust te zijn wedergekeerd. De KNHS Indoorkampioenschappen zouden aanvankelijk doorgaan. Paarden uit de omgeving van de getroffen bedrijven zouden apart worden gehuisvest. Met de nieuwe verdenkingen vindt de KNHS het houden van de kampioenschappen onverantwoord.

• Lees meer over dit virus in het www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1663486&h=Rhinopneumonierhino-dossier

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer