Nieuw glas Binnenmaas en Nieuw Amstel

Er komen definitief 2 grote glastuinbouwlocaties in gemeenten Binnenmaas (Hoeksche Waard) en Nieuwkoop (Nieuw Amstel Oost). Een meerderheid van Provinciale Staten van Zuid-Holland stemde gisteren in met het voorstel.

Wel stellen de Staten voorwaarden. Daartoe namen D66, CDA, VVD en SP een motie aan. Die ging vooral over Nieuw Amstel Oost aan de noordrand van gemeente Nieuwkoop. Daar moet 200 hectare nieuw glas verrijzen.

Zo mag het landschap in Nieuwkoop niet 'verrommelen' en mag er geen 'onnodige verstoring van het open landschap' ontstaan. Ook willen de Staten op een later moment nog overleggen over de invulling van Nieuw Amstel Oost.

Tegen het glas aan de noordrand van de Hoeksche Waard is veel weerstand van de gemeente. De provincie stelde eerder dat het landschap er juist op vooruit gaat, omdat het verspreid liggend glas wordt afgebroken.

Concentratielocaties

De provincie wil het glasareaal opkrikken van 5200 naar 5800 hectare. Daarvoor zoekt ze concentratielocaties. Locaties die in beeld waren voor een grootschalige glastuinbouwlocatie, waren Boterdorpse Polder in Lansingerland, Oostflakkee, polder De Wilde Veenen in Moerkapelle, Tinte en Vierpolders.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer