Baakse Beek loopt vertraging op

De Baakse Beek/Veengoot heeft vertraging opgelopen door het veranderde beleid van de overheid rond de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Ook is minder geld beschikbaar.

Volgens de LTO-afgevaardigden bij de Baakse Beek/Veengoot is het schrappen van natuur voor de EHS en het feit dat er veel minder geld te besteden is zeker van invloed op de uitvoering van het plan Baakse Beek. 'Je moet kijken wat je wel of niet kunt laten vallen.'

Volgens het gebied moeten bij het ontwikkelingsperspectief de veranderende klimaatomstandigheden leidend zijn. Mogelijk is hier geld voor. Te denken valt aan retentiegebieden. Er zijn 3 knelpunten qua wateroverlast in het gebied: Lichtenvoorde, Ruurlose Broek en het Wolfersveen. De knelpunten moeten nog worden doorgerekend.

Stuwen

Voorstel is ook om de ervaringen met project Landbouw op peil in te passen. Volgens de LTO-leden zit er nog veel rek in het beheer van de waterstand met stuwen.

Het ontwikkelingsperspectief van de Baakse Beek voor de lange termijn liep vertraging op. Toch wil het waterschap Rijn en IJssel er nog steeds mee verder. De LTO-leden willen betrokken blijven, zodat zij blijven meesturen aan de plannen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer