LTO Noord maakt landbouwvisie Lingewaard

LTO Noord-afdeling Oost-Betuwe heeft een landbouwstructuurvisie opgesteld. De afdeling deed dit uit onvrede over de ontwerpstructuurvisie Buitengebied Lingewaard die de gemeente eerder opstelde.

LTO Noord vindt de landbouw in de gemeentelijke visie sterk onderbelicht, aangezien de sector ruim 80% van de grond in de gemeente gebruikt.

De landbouwstructuurvisie, opgesteld door de bestuurders van LTO Noord-afdeling Oost-Betuwe, is aangeboden aan de fractievoorzitters van de partijen in de gemeente Lingewaard. In de visie noemen de bestuurders een aantal thema's die van invloed zijn op het plattelandsbeleid.

Zo worden de verandering van de bedrijfsstructuur en mogelijkheden voor verkaveling als belangrijke onderwerpen aangemerkt. 'Maar ook ruimte voor energieopwekking en meer aandacht voor duurzaamheid en innovatie is volgens ons noodzakelijk. Deze punten hadden we graag teruggezien in de ontwerpstructuurvisie van de gemeente', vertelt voorzitter Henk Mulder van LTO Noord-afdeling Oost-Betuwe. Daarom heeft de afdeling het initiatief genomen om een eigen visie op te stellen.

Bouwblokken

LTO Noord pleit in de landbouwvisie onder andere voor een flexibele invulling van de bouwblokken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer