Ohl hoofd Raad voor Dierenaangelegenheden

Frauke Ohl is tot voorzitter van de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) benoemd. Ze volgt Henk Vaarkamp op, meldt EL&I-staatssecretaris Henk Bleker.

RDA adviseert de minister en staatssecretaris van EL&I over complexe vraagstukken op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid en dierethiek.

Ohl is hoogleraar Dierenwelzijn en Proefdierkunde aan faculteit Diergeneeskunde van Universiteit Utrecht. Zij is daar ook hoofd van het departement Dier in Wetenschap en Maatschappij.

Erkende autoriteit

In nationaal en internationaal verband is zij volgens Bleker een erkende autoriteit in de onderzoeksvelden dierenwelzijn en dierethiek. Ohl streeft ernaar wetenschappelijke kennis ook toegankelijk te maken voor niet-wetenschappers.

De nieuwe voorzitter is sinds 2008 lid van de www.rda.nl/home/1Raad voor Dierenaangelegenheden. Ze maakte ook deel uit van Commissie Vaarkamp-Ohl. Die hield in 2009-2010 tijdens de Q-koortsuitbraak in opdracht van oud-landbouwminister Gerda Verburg toezicht op het geitenwelzijn tijdens ruimingwerkzaamheden.

Grote grazers

Als lid van commissie Gabor leverde zij een bijdrage aan de vermaatschappelijking van het beheer van de grote grazers in het Oostvaardersplassengebied. Ohl zit ook in de Beheeradviescommissie voor het Oostvaardersplassengebied.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer