Bleker+bezoekt+2+paradepaardjes+in+Deurne
© Jos Thelosen

Bleker bezoekt 2 paradepaardjes in Deurne

Agrarisch Deurne heeft vandaag carnaval even geparkeerd. EL&I-staatssecretaris Henk Bleker bezocht 2 van de paradepaardjes van de Peelgemeente: Mestverwerking bij Kumac en paardencentrum NHB Deurne.

Kumac-directeur John van Paassen vertelde dat innovaties in de mestverwerking stil dreigen te vallen. Met name het erkend krijgen van het mineralenconcentraat als kunstmestvervanger, moet er zo snel mogelijk in Europa doorkomen.

Van Paassen maakt zich ook zorgen over het in werking treden van verplichte verwerking op bedrijven met een mestoverschot per 1-1-2013. ‘Maak zo snel mogelijk de percentages van de overschotmest bekend die wat veehouders in bepaalde regio’s verplicht moeten verwerken.’

Blekers antwoord was: ‘Ik zet de turbo erop.’

Deurne Paardenwereld

Bij het NHB Deurne liet Bleker zich bijpraten over de plannen van een (inter)nationaal paardenkenniscentrum. Deurne Paardenwereld zou in 2016 het topkenniscentrum moeten zijn.

Bleker: 'NHB Deurne is nog een begrip in de paardenwereld. Plannen wil ik faciliteren, mits alle relevante partijen in de paardensector mee willen en jullie met een concreet project komen. Heb ik over 4 maanden niets concreets ontvangen, dan wordt het niets.’

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  40 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  24° / 12°
  20 %
Meer weer