Familieruzie splijt slachterij Tönnies

Een familieruzie splijt Duitslands grootste slachterij, Tönnies. Aandeelhouders Clemens Tönnies en zijn neef Robert liggen met elkaar overhoop.

Clemens zou weigeren nog langer met zijn neef samen te werken en volgens de advocaat van Robert streeft hij naar een opsplitsing van het bedrijf, meldt Boerenbusiness.nl. Robert probeert met behulp van investeerders de aandelen van zijn oom over te nemen.

Roberts vader Bernd is een broer van Clemens Tönnies en richtte het bedrijf in 1971 op. Samen met Clemens bouwde hij het bedrijf uit. Na het overlijden van Bernd schonk zijn zoon Robert een deel van de aandelen aan Clemens, waardoor hij een meerderheidsbelang kreeg.

Privébedrijven

De familieruzie ontstond rond de privébedrijven die Clemens Tönnies de afgelopen jaren kon vergaren. Zo heeft hij grote varkensbedrijven in Rusland en Duitsland gekocht.

Robert ziet dit als een schending van het verbod op belangenvermenging en vraagt nu dat zijn oom de bedrijven die hij privé heeft verworven onderbrengt in de gemeenschappelijke onderneming.

Ongedaan maken

Ook wil Robert een nieuwe ondernemingsraad voor het vleesconcern. Hij denkt daarbij aan een dubbel bestuur die door een onafhankelijke toezichtsraad wordt gecontroleerd. Clemens heeft beide claims afgewezen en om die reden wil Robert zijn schenking nu ongedaan maken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer