PBL: waterkwaliteit is beter

Dankzij wetgeving voor gewasbescherming is de waterkwaliteit vooruit gegaan, al is de doelstelling op dit gebied nog niet bereikt. Dit concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Het PBL heeft dit geschreven in de evaluatie van de nota Duurzame Gewasbescherming. De nota is vandaag aangeboden aan de staatssecretarissen Henk Bleker (EL&I) en Joop Atsma (I&M).

Het PBL concludeert dat de milieukwaliteit nog meer kan verbeteren door een striktere naleving van de voorschriften, een verbod op de meest schadelijke middelen en het stimuleren van toepassing van bovenwettelijke emissiearme technieken.

Voedselveiligheid

De beleidsdoelen voor voedselveiligheid en economie zijn gehaald, stelt het PBL. De uitvoering van het gewasbeschermingbeleid heeft de concurrentiepositie van Nederlandse telers niet zodanig verslechterd dat het ten koste is gegaan van economisch perspectief.

De meeste zorg zit bij arbeidsveiligheid, met name in de tuinbouw. Uit het onderzoek komt naar voren dat telers en werknemers onvoldoende kennis hebben over veilig werken met chemische middelen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer