Niet alle gewasbeschermingsdoelen gehaald

In voedsel worden minder resten van gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen en de kwaliteit van het oppervlaktewater is verbeterd. Toch zijn nog niet alle doelen gehaald, meldt PBL.

Dat blijkt uit een door door Planbureau voor de Leefomgeving (PLB) uitgevoerde evaluatie van nota Duurzame gewasbescherming.

De inspanningen van telers, fabrikanten en distributeurs van gewasbeschermingsmiddelen, drinkwaterbedrijven en overheden werpen sinds 1998 wel vruchten af.

Stappen nodig

De staatssecretarissen Henk Bleker (EL&I) en Joop Atsma (I&M) toonden zich content met de bijdrage van al die partijen aan de bereikte resultaten. Beiden geven aan dat nog extra stappen nodig zijn om de doelen voor oppervlaktewaterkwaliteit, drinkwaterbronnen en arbeidsveiligheid te halen.

De bewindslieden werken hiervoor aan aanvullend beleid. Dat bieden ze juni dit jaar aan in de vorm van de tweede nota Duurzame gewasbescherming.

Nationaal actieplan

Onderdeel daarvan is een nationaal actieplan. Alle lidstaten van de Europese Unie stellen deze voor hun eigen land op ten behoeve van duurzame gewasbescherming.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer