Staatsbosbeheer onderzoekt dode runderen

Staatsbosbeheer en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoeken de dood van 16 Heckrunderen, die onderweg naar het slachthuis in een veewagen zijn gestorven.

De 16 runderen werden vorige week samen met 22 andere koeien en stieren van natuurgebied Hellegatsplaten bij Goeree-Overflakkee naar een slachthuis in het Friese Dokkum getransporteerd.

De dieren waren in goede conditie, gecontroleerd door een dierenarts, op transport gegaan. Tijdens of na het transport ging er iets mis, waardoor bij het slachthuis 16 runderen dood bleken. De NVWA heeft daarom een onderzoek ingesteld.

Overbegrazing

Om overbegrazing van het 350 hectare grote natuurgebied Hellegatsplaten te voorkomen, kiest Staatsbosbeheer ervoor de kudde te reguleren. Jaarlijks worden er enkele tientallen runderen uit het gebied gehaald.

Dat gebeurt volgens alle veterinaire en dierenwelzijnsvoorschriften, met gebruik van een vangkraal en onder toezicht van een dierenarts. Staatsbosbeheer is geschokt door het voorval en wil zo snel mogelijk duidelijkheid over wat er fout ging.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer