Weyl aangeslagen voor € 100 miljoen

De voormalige topmannen Frank Weyl en Harro Geerdink van de voormalige rundvleesproducent Weyl Beef Products worden persoonlijk aansprakelijk gesteld voor het faillissementstekort van de runderslachterij uit Enschede.

Weyl+aangeslagen+voor+%E2%82%AC+100+miljoen
© Weyl

Dat betekent Weyl en Geerdink worden hierdoor aangeslagen voor ruim € 100 miljoen, besliste de Almelose rechtbank gisteren. De curatoren van de failliete runderslachterij spanden de civiele procedure aan.

Curatoren Jacques Daniels en Jeroen Stekelenburg gaven ook opdracht voor een onderzoek naar de rol van huisaccountant KPMG. meldt TC Tubantia. De jaarverslagen klopten al een jaar of 10 niet.

In mei 2010 viel het doek voor Weyl, dat daarna in afgeslankte vorm een doorstart maakte onder de vleugels van Vion. Weyl telde 600 werknemers in Enschede en 300 in Duitsland.

MKZ

Bij de afhandeling van het faillissement werd vastgesteld dat de runderslachterij eigenlijk al vanaf de MKZ-crisis in 2000 technisch bankroet was. Weyl hield zich staande door op grote schaal te sjoemelen en een duistere carrousel met cheques in België. Daarover wordt ook in België een strafzaak gevoerd.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer