Eenheid in duurzaam ondernemen

Veldleeuwerik moet de enige systematiek worden voor duurzaam ondernemen in de akkerbouw, vindt directeur Henk Heinhuis van Stichting Veldleeuwerik.

Dat zei hij vandaag tijdens de Themadag Peen in Emmeloord. Volgens Heinhuis is er behoefte aan om alle initiatieven voor duurzaam ondernemen in de akkerbouw onder één noemer te brengen. Wat hem betreft kan dat het beste via de systematiek van de Stichting Veldleeuwerik.

Tijdens de Themadag Peen gaf Heinhuis een toelichting op de activiteiten van Stichting Veldleeuwerik. Dit is een initiatief van 10 Flevolandse akkerbouwers en een aantal verwerkende bedrijven.

26 organisaties

Inmiddels werken ruim 50 akkerbouwers in Flevoland volgens de systematiek en hebben zich 26 organisaties, variërend van afnemers, adviesorganisaties tot overheidsinstellingen, aangesloten bij de stichting.

Komend jaar begint Stichting Veldleeuwerik in het zuidwesten van Nederland met 5 groepen nieuwe deelnemers. En met steun van de provincie gaan ook in Drenthe 10 regiogroepen van start met akkerbouwers die duurzaam willen ondernemen.

Verder uitrollen

'Vanaf 2013 is het de bedoeling om duurzaam ondernemen in de akkerbouw via Veldleeuwerik verder uit te rollen over heel Nederland', aldus Heinhuis.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer