Noordelijke provincies: meer samenwerken

De 3 noordelijke provincies onderzoeken de oprichting van een Shared Service Center. Samenwerking in deze gezamenlijke ondersteuningeenheid kan de bedrijfsvoering effectiever en efficiënter maken.

Belangrijk uitgangspunt bij het voorgestelde samenwerkingsmodel is dat de bestuurlijke autonomie van de 3 provincies niet wordt aangetast, aldus de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Het voorgestelde Shared Service Center gaat zich alleen richten op interne dienstverlening. De provincies zelf kunnen zich dan toeleggen op hun primaire taak, namelijk het behartigen van de belangen van hun eigen provincie.

Ondersteuningseenheid

Samenwerking op ambtelijk niveau tussen de 3 noordelijke provincies is niet nieuw. De volgende stap is het onderzoek naar een meer structurele vorm van samenwerking in een aparte ondersteuningseenheid.

In het Shared Service Center gaan medewerkers deels centraal en deels decentraal werken, vanuit de bestaande provinciehuizen. De onderzochte gebieden zijn: financiële administratie, personeel- en salarisadministratie, grafische dienstverlening, geografische informatiesystemen, inkoop en arbeidsvoorwaarden/rechtspositie en fiscaliteit.

Kosten en baten

De komende periode zullen de voor- en nadelen, de kosten en baten van een Shared Service Center verder worden uitgewerkt. Naar verwachting vindt eind 2012 de besluitvorming over de invoering plaats.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer