Omzet zuivelreus DMK naar € 4,5 miljard

Een omzetstijging van € 0,5 miljard tot een totaal van circa € 4,5 miljard en een winst van € 20 miljoen. Dat is de vandaag uitgesproken prognose van de top van Deutsche Milchkontor (DMK) over het jaar 2011.

DMK ontstond in mei 2011 uit een fusie van Nordmilch en Humana. DMK is nu de grootste zuivelverwerker van Duitsland. De omzetstijging van € 0,5 miljard is ten opzichte van de omzet die beide bedrijven afzonderlijk draaiden.

Met een verwachte winst na belastingen van ongeveer € 20 miljoen stijgt de solvabiliteit naar boven de 30%.

Erg blij

'We zijn erg blij met de bedrijfsresultaten over de eerste 8 maanden', zegt DMK-topman Josef Schwaiger. Ook de melkprijs, die met ruim 34 cent zo'n 4 cent hoger ligt dan het jaargemiddelde van beide afzonderlijk ondernemingen in 2010, stemt hem tevreden.

DMK wilde een paar maanden geleden fuseren met het Nederlandse DOC Kaas. Het plan haalde toen net niet de benodigde tweederde meerderheid van de DOC-leden. Desondanks lijkt DMK nog steeds een serieuze fusiepartner voor de zuivelcoöperatie uit Hoogeveen. Dit voorjaar wordt duidelijk of DOC alsnog in zee gaat met de Duitse zuivelreus.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer