Camera's sorteren aardappelen homogeen

De Miedema Smart Grader 400 kan aardappelen sorteren op maat, vorm en kwaliteit. Daardoor ontstaat een homogene sortering die door het menselijk oog niet te evenaren is.

Camera%27s+sorteren+aardappelen+homogeen
© eigen foto Miedema

SG 400 kan classificeren naar 3 tot 12 uitgangen. Door gelijktijdig 4 banen te sorteren, is een capaciteit tot 10 ton per uur mogelijk.

De machine sorteert (on)gewassen aardappelen met een vierkantsmaat tussen 28 en 80 millimeter op maat, vorm en op kwaliteit. Een systeem met trillende axiaalrollen laat de knollen draaien, zodat camera’s ze aan alle kanten kunnen scannen en registreren.

Afwijkingen in beeld

De camera’s hebben een hoge resolutie en laten hierdoor veel details zien. Met energiezuinige daglicht-LED’s zijn verkleuringen, rhizoctonia, schurft, scheurvorming en andere afwijkingen in beeld te brengen.

De Vision-software analyseert de camerabeelden en bepaalt op basis van door de klant ingevoerde parameters de gewenste klassen en de daaraan gekoppelde uitgangen. Bij afwijkingen combineert het systeem automatisch de beelden van de camera’s en bepaalt nauwkeurig de klasse.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer