Regioplan Windenergie voor Flevoland

Provincie Flevoland en gemeenten Lelystad, Dronten, Almere en Zeewolde werken samen aan een Regioplan Windenergie. Boeren in Oost- en Zuid-Flevoland investeren al jaren niet meer in nieuwe plannen voor windenergie. Het huidige beleid is onduidelijk.

'De provinciale Beleidsregel Windenergie functioneert niet goed', zegt John de Vries van gemeente Zeewolde. 'Het is tijd voor iets nieuws dat wel functioneert. Als gemeente willen wij meedoen aan een Regioplan Windenergie, door gezamenlijke kaders op papier te zetten. Maar we willen ook ruimte behouden voor een stukje eigen beleid.'

'Er is behoefte aan een goede visie', vindt De Vries. 'Met de provincie gaan we op zoek naar hoe we dit het beste kunnen doen.'

Kerngroep

Gemeente Zeewolde zit samen met de andere gemeenten en de provincie ook in een kerngroep waarin zijn vertegenwoordigd de Werkgroep Opschaling Wind Flevoland (WOWF, waarin ook LTO Noord Flevoland is vertegenwoordigd) en projectontwikkelaars.

De Vries: 'Het is uniek dat we in Flevoland hierover met z’n allen aan de voorkant van de tafel zitten, samen kijken hoe we de opschaling van windenergie vlot kunnen trekken'.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer