Miljoenenschade door Italiaanse acties

De schade voor Nederlandse transporteurs en verladers door de blokkadeacties in Italië is opgelopen tot enkele miljoenen euro's. Dat zegt een woordvoerder van Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Het merendeel van de schade wordt geleden door bedrijven die uit angst om in een blokkade verzeild te raken, niet naar Italië afreizen. Daarbij gaat het veelal om transporten van verse en bederfelijke producten, zoals groenten en fruit. Daarnaast staan er nog altijd tientallen Nederlandse truckers daadwerkelijk in een blokkade in Italië.

Italiaanse vrachtwagenchauffeurs voeren sinds maandag actie op de snelwegen in hun land. Het protest richt zich op de hoge brandstofprijzen en toltarieven. De acties zijn een initiatief van de kleinste truckersbond in Italië. De 2 grootste bonden steunen de actie niet. Desondanks blijkt de actiebereidheid opvallend groot.

Onvrede

'Het lijkt erop dat de geest uit de fles is en dat de acties een uiting zijn van de algemene onvrede over de gang van zaken in Italië', aldus Elmer de Bruin, secretaris internationaal vervoer van TLN. De acties in Italië zouden tot en met vrijdagavond duren.

ANP

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer