LTO wil landbouweffectrapportage N360

LTO Noord vraagt Gedeputeerde Staten om een (LER) voor de N360. De nieuwe weg Groningen-Ten Boer die de provincie voor ogen heeft, doorsnijdt kavels van agrarische bedrijven.

Provincie Groningen wil al jaren de N360 verbeteren. Het verkeer stroomt niet goed door, vooral tussen Groningen en Ten Boer tijdens de spits. Bovendien kent de weg verschillende gevaarlijke kruisingen, waar veel ongelukken gebeuren.

Enkele boeren uit Ten Boer pleitten afgelopen woensdag in de Statencommissie Mobiliteit en Energie voor een landbouweffectrapportage. Met de LER wil LTO Noord een onderzoek naar de consequenties voor de landbouw van de 3 alternatieven.

Brugtijden

LTO Noord verzoekt Gedeputeerde Staten in de brief ook alternatieve oplossingen voor de doorstroming mee te nemen in de effectrapportage. Dat zijn onder meer aangepaste brugtijden, een doorgetrokken streep, passeerstroken en de effecten van rijtijden voor het langzame verkeer.

Tenslotte is verdubbeling van de N33 vanaf Zuidbroek volgens de organisatie een goed alternatief. Provinciale Staten behandelen de brief op 8 februari.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer