Geen afstandscriterium rond veebedrijf

Er komt in Brabant voorlopig geen verplichte afstand tussen veehouderijen en burgerwoningen. ZLTO reageert verheugd. De organisatie is een warm pleitbezorger voor boeren met de maatschappij en de verworpen motie druist daar rechtstreeks tegenin.

Vanmorgen bleek dat een meerderheid van VVD, CDA, SP, D66 en de Fractie Kap geen heil ziet in het plan. Onder andere SP-Statenlid Veerle Slegers roept op te komen tot een ‘brede dialoog’ in Brabant; een oproep die ZLTO van harte ondersteunt.

Maatschappij

Herman van Ham, ZLTO-portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling, ziet in de stemverhouding steun voor de ZLTO-ambitie om middenin de maatschappij te boeren. 'Als de motie was aangenomen, had dit precies de verkeerde beweging op het Brabantse platteland in gang gezet.'

Een belangrijke rol in het debat was weggelegd voor een eerdere oproep van de GGD. De dienst acht een zone tussen veehouderijen en burgers van 250 meter zinvol om gezondheidsrisico’s voor mensen te beperken.

Onderzoek

'Voor een goed onderbouwd en juridisch houdbaar toetsingskader vonden wij het al langer raadzaam als Provinciale Staten zou wachten op het advies van de Gezondheidsraad dat het derde kwartaal 2012 verschijnt en op de uitkomst van een tweede gezondheidsonderzoek. En dat is gelukkig ook de uitslag van het debat van vanochtend', constateert Van Ham.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer