EVO onderzoekt sluis-claim Eefde

Vervoersorganisatie EVO onderzoekt of gedupeerde bedrijven vanwege de geblokkeerde sluis in het het Twentekanaal bij Eefde een schadevergoeding kunnen vorderen. Reparatie vraagt waarschijnlijk nog 2 maanden.

Dat maakte belangenorganisatie gisteren bekend aan bedrijven in de regio Twente. Een daarvan is ForFarmers. De totale schade als gevolg van de stremming schat EVO op € 8,5 miljoen. EVO roept alle gedupeerden op zich te melden bij de vervoersorganisatie.

Krachten worden daarmee gebundeld en kosten voor een onderzoek en mogelijke claims bespaard. De belangenbehartiger raadt bedrijven aan zo veel mogelijk informatie te verzamelen over de aard en omvang van de schade. Maar ook om alle mogelijke maatregelen te blijven treffen om hun schade te beperken.

Claims

Mocht het tot claims komen, dan is het volgens EVO van belang dat zij kunnen aantonen alles in het werk te hebben gesteld om de schade te beperken.

De sluis bij Eefde, tussen het Twentekanaal en de IJssel, raakte op 3 januari geblokkeerd. Voor bedrijven die voor het vervoer van goederen afhankelijk zijn van deze verbinding, veroorzaakt de stremming meerkosten. Veelal moeten zij uitwijken naar wegvervoer of andere noodmaatregelen treffen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer