FPG positief over Natuurwet

Federatie Particulier Grondbezit (FPG) is in beginsel positief over de intenties die de regering beoogt met de nieuwe Natuurwet.

Dat zegt de organisatie van grondeigenaren in een reactie op het concept dat EL&I-staatssecretaris Henk Bleker onlangs presenteerde. De natuurwet biedt voldoende bescherming aan flora en fauna, zeker in combinatie met de andere instrumenten die de overheden ter beschikking staan.

FPG ziet wel een aantal verbeterpunten. Zo mag het allemaal nog wat duidelijker worden omschreven. Anders wordt de hoofddoelstelling van deze wet, voorkomen van extra kosten en bureaucratie, niet gehaald.

Jacht

Wildbeheer en de eventuele uitoefening van de jacht is een zaak van de grondeigenaar. Het is niet acceptabel dat grondgebruikers, zoals pachters, eigenmachtig het wildbeheer uitoefenen. Duurzame benutting van wildpopulatie moet als motivatie van de jacht in de wet een plek krijgen.

De Boswet heeft in de afgelopen decennia uitstekend gefunctioneerd. Het bosareaal groeide in deze periode fors. Het is daarom zaak de artikelen en definities uit de Boswet zoveel mogelijk één-op-één over te nemen in de nieuwe wet, vindt de FPG. Bosbouw moet als economische activiteit in de wet worden opgenomen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer