Voerwinsten in 2011 gekelderd

De verwachte voerwinst in de zeugenhouderij voor 2011 bedraagt € 359. Voor de vleesvarkenshouderij bedraagt de prognose voor de voerwinst € 68.

Voerwinsten+in+2011+gekelderd
© nieuwe oogst

De www.pve.nl/pve?waxtrapp=dggbLsHsuOnbPTEcBlBKHG&context=gfMsHsuOnbPTEAverwachte voerwinst voor de zeugenhouderij in 2011 is € 136 lager dan de voerwinst in 2010. Voor de vleesvarkenshouderij is de € 7 lager. De hogere voerprijzen zijn hier debet aan.

Het voer was in 2011 bijna 30% duurder dan in 2010. Van de kostprijs van vleesvarkens is het aandeel van voer (inclusief voer biggen) bijna 60%. Van de voerwinst moeten nog de overige bedrijfskosten, zoals arbeid, rente, aflossing en afvoer van mest worden betaald.

Berekening

De prognose van de voerwinst is berekend uit de technische resultaten van 2010. Daarbij is rekening gehouden met de trendmatige jaarlijkse productieveranderingen. De prijzen voor biggen, vlees, opfokzeugen, slachtzeugen en voer zijn berekend uit diverse noteringen en LEI-statistieken, rekening houdend met toeslagen.

Agrovision

De verwachte voerwinsten gelden tot het uitkomen van de nieuwe Kengetallenspiegel van Agrovision. De prognoses zijn door Wageningen UR Livestock Research opgesteld in opdracht van Productschap Vee en Vlees.

• Klik www.livestockresearch.wur.nl/NL/nieuwsagenda/nieuws/Verwachte_voerwinst_2011_varkenshouderij_fors_lager.htm hier voor een volledig overzicht

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer