Lidl: geen gevaar kippenvlees

Het kippenvlees dat zich bij Lidl Nederland in de verkoop bevindt, voldoet aan alle wettelijke eisen. 'Wanneer het goed verhit wordt en hygiënisch wordt bereid, bestaat er geen enkel gezondheidsgevaar voor de klant', meldt woordvoerster Marianne Ostendorf.

De woordvoerster reageert hiermee op het bericht dat een deel van het kippenvlees in Lidl-vestigingen in Duitsland vol zit met ESBL-bacteriën die bestendig zijn tegen antibiotica.

Een studie van de European Medicines Agency in Londen wijst volgens Ostendorf uit dat het antibioticagebruik bij Duitse dieren duidelijk onder dat van bijvoorbeeld door Nederlandse of Franse dierenartsen toegediend ligt.

Geen hoger risico

Er is volgens de woordvoerster geen enkele reden om aan te nemen dat Duits kippenvlees een hoger risico met zich mee brengt dan kippenvlees uit andere Europese landen. 'Deze materie heeft wel onze volledige aandacht.'

Het is van belang dat antibiotica in de veehouderij wordt teruggedrongen, geeft ze aan. 'Ketenpartijen en de overheid moeten hiertoe gezamenlijk en zelfs Europees optrekken. Wij verwijzen hierbij naar de lopende dialoog tussen het Centraal Levensmiddelen Bureau en het RIVM.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer