Woudagemaal vanmiddag uitgedraaid

Het Woudagemaal in Lemmer kan vanmiddag om 17 uur worden stopgezet. Het Hooglandgemaal in Stavoren draait de komende dagen nog wel door. Dat meldt Wetterskip Fryslân.

Het waterschap is gisteravond begonnen met het bemalen van de polders. Vanaf zondagmiddag was het weer mogelijk water te spuien bij Dokkumer Nieuwe Zijlen, Zoutkamp en Harlingen.

Vanwege de gunstige eb kan er veel water vanuit de Friese boezem worden geloosd op de Waddenzee. Van zaterdag 7 januari 7 uur tot zondag 8 januari 7 uur voerde Wetterskip Fryslân 21 miljoen kuub water af. Deze hoeveelheid is te vergelijken met 2 keer de inhoud van het Sneekermeer.

Waterpeil

Hiermee is het waterpeil in de Friese boezem enkele centimeters gedaald naar gemiddeld -39 NAP. Het waterpeil moet nog 13 centimeter zakken naar het streefpeil van -52 NAP.

Zondagochtend is een groep van 30 waterschapsmedewerkers het veld ingegaan om kaden te inspecteren op zwakke plekken. Het gaat om 700 meter aan kaden verspreid over de provincie die extra aandacht nodig hebben. Er zijn geen problemen geconstateerd.

• Klik www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlasthier voor het wateroverlastdossier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer