Frylân stelt boerderijen beschikbaar

De provincie Frylân biedt getroffen melkveehouders uit ondergelopen polders in Groningen onderdak aan voor hun vee in 5 leegstaande boerderijen.

De boerderijen bieden tijdelijk onderdak aan vee uit geëvacueerde boerenbedrijven in Groningen. De boerderijen zijn in bezit van de provincie Fryslân. Zij kocht ze aan in verband met de aanleg van wegen of natuur.

Bedrijfsklaar

De provincie Fryslân stelt de boerderijen per direct beschikbaar. Ze worden zo snel mogelijk bedrijfsklaar gemaakt voor de komst van melkkoeien en jongvee, zodat de koeien later vandaag nog gemolken kunnen worden.

Het eerste veetransport is zojuist op een boerderij in Buitenpost gearriveerd. Het gaat om 450 koeien. De andere beschikbaar gestelde boerderijen staan in Oosterwolde (2), Ureterp en Wolvega.

Oproep

LTO Noord deed eerder vandaag een oproep aan veehouders in Noord-Nederland om stalruimte beschikbaar te stellen. Zo'n 50 veehouders hebben tot nu toe aangegeven wel dieren te willen opvangen.

• Klik www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlasthier voor het wateroverlastdossier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer