F-16 inspecteert Eemskanaal

Een F-16 van de Koninklijke Luchtmacht wordt vanmiddag op verzoek van de Veiligheidsregio Groningen ingezet om de door het hoge water bedreigde gebieden in Noord-Nederland te inspecteren. Dat meldt het ministerie van Defensie.

De F-16 van vliegbasis Volkel voert op verzoek van de Veiligheidsregio Groningen, door tussenkomst van het ministerie van Veiligheid en Justitie, een vlucht uit boven het Eemskanaal. Tijdens de vlucht wordt met het zogeheten RecceLite-systeem opnames gemaakt van de kades langs het Eemskanaal en de dijken langs het Winschoterdiep. Met behulp van deze beelden kan het waterschap de huidige situatie van de hoge waterstand van het Eemskanaal analyseren.

Dijken

Het waterschap wil met de beelden in kaart brengen hoe de dijken het hoogwater hebben doorstaan en waar kwelwater omhoog is gekomen. De gegevens moeten nog geanalyseerd worden door het waterschap zelf.

Januari vorig jaar is er eveneens een F-16 ingezet om opnames te maken van de dijken in Noord-Limburg, welke op dat moment bedreigd werden door een hoge waterstand.

• Klik www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1595274&h=Wateroverlasthier voor het wateroverlastdossier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer