Overleg LTO en Tennet muurvast

Het overleg tussen LTO Nederland, de FPG (grondeigenaren) en elektriciteitstransporteur Tennet is opnieuw op niets uitgelopen.

De partijen steggelen ruim een jaar over de vergoeding voor het gebruik van grond voor ondergrondse leidingen. LTO en FPG sturen aan op de ‘gangbare vergoeding’ zoals ook bij leidingen van alle andere bedrijven wordt gehanteerd.

Tennet heeft een bod gedaan dat ongeveer ongeveer driekwart lager is dan die gangbare vergoeding. De leidingbeheerder verwacht dat de nationale toezichthouder De Energiekamer een hogere vergoeding niet goedkeurt.

Toezichthouder

Herman van Ham, die namens LTO de onderhandelingen voert, vindt dat Tennet zich niet achter de toezichthouder kan verschuilen. 'Andere energiebedrijven betalen al jaren de gangbare vergoeding. Het lijkt me niet logisch dat De Energiekamer nu een probleem met die vergoeding heeft'

'De gang naar de rechter lijkt onvermijdelijk', zegt Van Ham. 'De inzet zal zijn: is het van deze tijd om grond van de boer te gebruiken zonder dat daar een redelijke vergoeding tegenover staat.' Tennet verliest draagvlak onder de boeren om de leidingen te leggen, meent Van Ham. 'Mijn verwachting is dan ook dat Tennet voorlopig geen meter leiding legt.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer