Noord-Holland stemt voor natuurakkoord

Provinciale Staten van Noord-Holland hebben gisteren voor het natuurakkoord gestemd van staatssecretaris Henk Bleker van EL&I.

De fracties van PvdA, D66, CDA, VVD en PVV stemden voor het akkoord. GroenLinks, Partij voor de Dieren en de SP waren fel tegen. De motie werd met 32 stemmen voor en 16 tegen aangenomen.

Motie

PvdA en D66 besloten in te stemmen met het akkoord, nadat een motie van deze partijen was aangenomen. Daarin staat onder meer dat eventueel een juridische procedure kan worden aangespannen om de € 25,9 miljoen veilig te stellen. Dit geld was gereserveerd voor groengebieden rond Schiphol en komt volgens het akkoord in de grote pot van het Investeringsfonds Landelijk Gebied (ILG).

Vorige week leek de stemming nog tegen het aanvaarden van het natuurakkoord te zijn. Veel partijen meenden dat de provincie te weinig geld zou krijgen voor het grote aantal taken dat het krijgt. PvdA en D66 waren toen nog tegen het natuurakkoord.

Het is nog niet duidelijk wat er precies met het natuurakkoord van Bleker gaat gebeuren. Tot nu toe heeft een aantal provincies ermee ingestemd: Gelderland, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Limburg en Zeeland. Noord-Brabant en Groningen stemden tegen. Drenthe, Flevoland, Friesland, Overijssel nemen morgen een besluit.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer