%27Geen+extra+geld+natuurbeleid%27
© ANP

'Geen extra geld natuurbeleid'

Als er geen akkoord met de provincies komt over het natuurbeleid, komt er zeker geen extra geld beschikbaar. Dat stelde EL&I-staatssecretaris Henk Bleker in de Tweede Kamer tijdens het debat over de landbouwbegroting 2012.

Deze en volgende week stemmen de provincies over het natuurakkoord dat Bleker eerder met het Interprovinciaal Overleg (IPO) sloot. Met dat akkoord wil het rijk de taken voor de uitvoering en het beheer van natuur bij de provincies onderbrengen.

Daarmee moeten zij ook opdraaien voor de kosten. Provincies Groningen en Noord-Brabant stemden inmiddels tegen het akkoord. Andere zoals Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland stemden voor.

Wet

Alle provincies moeten op 24 december hebben gestemd over het akkoord. Bleker geeft aan daarna weer met het IPO te willen overleggen. Een andere mogelijkheid is dat het rijk via een wettelijke bepaling alsnog de provincies dwingt om het voorstel.

Maar wat de uitkomst van de stemmingen ook is, het is voor mij geen reden om het natuurbeleid te wijzigen, liet Bleker weten. 'En er komt ook geen extra geld op tafel.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  13° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  14° / -1°
  10 %
 • Donderdag
  7° / 3°
  30 %
Meer weer