SRP vraagt aandacht contact paard

Bij het opstallen van de paarden is sociaal contact belangrijk. Volgens de Sectorraad Paarden moeten paarden op stal elkaar ook goed kunnen zien.

Sociaal contact is een essentiële basisbehoefte van een paard. Dit thema wordt de komende tijd actief door de Sectorraad Paarden (SRP) naar buiten gebracht.

De www.sectorraadpaarden.nl/uploads/gids-voor-goede-praktijken-augustus-versie-1.0-1.pdfGids voor Goede Praktijken geeft extra handvaten voor paardenhouders om rekening te houden met dit sociaal contact tijdens het opstallen.

Voor het omgaan met paarden moeten de (on)mogelijkheden en noodzakelijke biologische behoeften van een paard uitgangspunt te zijn. Zo mogelijk worden paarden samen met of in de nabijheid van andere paarden gehuisvest. Daarnaast is het belangrijk dat ze over veel ruimte beschikken en voldoende beweging krijgen.

Het is onwenselijk één paard te houden tenzij er dagelijks contact met één of twee soortgenoten mogelijk is. Als er geen noodzaak is (wegens veiligheid of gezondheid) om geïsoleerd te staan, is het wenselijk dat paarden met een soortgenoot fysiek contact kunnen hebben.

Goede combinatie

Paarden blijven dieren met eigen ervaringen en karakters die elkaar mogen of niet. Dus moet er soms gezocht worden naar een goede combinatie van paarden die bij elkaar kunnen.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer