Brabant stemt tegen natuurakkoord

Provinciale Staten van Noord-Brabant stemden gisteravond tegen de overdacht van taken voor natuurbeheer aan de provincie.

Omdat coalitiepartij SP verdeeld stemde, ontstond er een kleine meerderheid tegen het natuurakkoord (27 tegen 25). Als het echter aan EL&I-staatssecretaris Henk Bleker ligt worden de provincies vanaf 2014 financieel verantwoordelijk voor de Ecologische Hoofdstructuur (EHS).

In totaal wil het kabinet zo € 600 miljoen bezuinigen op natuur. Alle provincies moeten deze maand stemmen over de overdracht waarover Bleker afspraken maakte met het Interprovinciaal Overleg (IPO).

Aanbod

Brabants SP-gedeputeerde Johan van den Hout reageerde dat wat hem betreft er niks hoeft te veranderen. Hij hoopt dat Bleker zijn aanbod handhaaft, zodat de provincie in ieder geval nog geld krijgt voor het natuurbeheer. 'De bezuinigingen gaan toch wel door. Ik wilde de inkomsten niet op het spel zetten.'

De staatssecretaris wil eerst van alle provincies horen of ze akkoord gaan of niet. Om dat proces niet te verstoren, wil hij nu niet reageren op de uitkomst van de stemming van een provincie, stelt zijn woordvoerster. De provincies hebben tot medio december om te besluiten.

ANP

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer