Kantoor voor zaken met Brazilië

Het ministerie van EL&I opent een nieuw kantoor in Sao Paulo om Braziliaanse bedrijven op te warmen om zaken te doen in Nederland.

Dat heeft staatssecretaris Henk Bleker van EL&I vandaag bekendgemaakt op een bijeenkomst in Brazilië over de mogelijkheden voor handel en investeringen. Bleker is in dat land op handelsmissie.

Het ministerie van EL&I opent het kantoor van het Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) om Nederland te positioneren als aantrekkelijk vestigingsland en Braziliaanse bedrijven te helpen bij het ontplooien van internationale activiteiten in Nederland.

Het kantoor wordt ondergebracht het consulaat-generaal van Nederland in Sao Paulo en moet volgend jaar open gaan.

Werkgelegenheid

NFIA bestaat ruim 30 jaar en heeft in die periode duizenden buitenlandse bedrijven geholpen. Buitenlandse bedrijven zorgen voor zo'n 16% van de Nederlandse werkgelegenheid en bijna eenderde van de totale private uitgaven op het gebied van Research and Development.

Het ministerie van EL&I maakt zich via economische diplomatie sterk voor het Nederlandse bedrijfsleven in de opkomende markten. Ook worden zo de topsectoren als Agro & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen onder de aandacht gebracht.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer