KWS komt met 2 rassen in het tafelsegment

KWS Potato presenteerde vorige week tijdens de rassenshow in Emmeloord 2 veelbelovende aardappelrassen voor het tafelsegment. Het gaat om El Mundo en de nieuwe VR 03-426.

KWS+komt+met+2+rassen+in+het+tafelsegment
© Nieuwe Oogst

El Mundo is als aardappel vergelijkbaar met Spunta. Peter Oldenkamp van KWS Potato vertelt dat het ras onder meer bestemd is voor de markt van voorverpakte aardappelen.

'De aardappelen zijn ovaal en lang van vorm', zegt Oldenkamp. 'Het gewas is uitstekend bestand tegen droogte en andere stressomstandigheden. Dat maakt El Mundo geschikt voor teelt in Noord-Afrika en Zuid-Europa.'

Roodschillig met geel vlees

De VR 03-426 is net als bijvoorbeeld Desiree een roodschillige tafelaardappel met geel vlees. Het ras kan in een groot gebied geteeld worden en is jaarrond leverbaar. Oldenkamp vertelt dat er voor enkele hectares pootgoed beschikbaar is en hij verwacht de commerciële introductie in 2012.

'Het ras is stresstolerant, sterk op virus en heeft bovendien een A- ,D- en E-resistentie tegen aardappelmoeheid. Vooral de combinatie van een goede kookkwaliteit met de AM-resistenties is uniek', aldus Oldenkamp.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 12°
  10 %
 • Woensdag
  29° / 15°
  0 %
Meer weer