Nu+ook+chipsras+van+KWS+Potato
© Nieuwe Oogst

Nu ook chipsras van KWS Potato

Naast aardappelrassen voor frites, export en de tafelmarkt komt KWS Potato nu ook met de VR 808, een veelbelovend ras voor het chipssegment.

De VR 808 is het resultaat van het veredelingsprogramma dat KWS Potato, toen nog als Van Rijn, halverwege de jaren 90 speciaal startte voor het chipssegment. ‘Dit ras is een beloning voor de inzet van onze kwekers’, vertelde Peter Oldenkamp eerder vandaag tijdens de rassenshow van KWS Potato in Emmeloord.

Komend jaar verwacht Oldenkamp dat van de VR 808 100 tot 140 hectare pootgoed wordt uitgeplant in Noord-West Europa. Het ras houdt als officiële naam het nummer uit het rassenonderzoek.

Kwaliteiten voor chips

‘De specifieke kwaliteiten van de VR 808 als grondstof voor chips is de mooie egale sortering tussen 40 en 70 millimeter’, aldus Oldenkamp. ‘Verder is het onderwatergewicht heel stabiel en is het ras vanwege de goede bewaring jaarrond leverbaar.’

Volgens Oldenkamp draait de VR 808 mee in een verwerkingsprogramma van een niet nader genoemde chipsfabrikant. De verwachting is dat KWS Potato de komende jaren nog meer chipsrassen gaat introduceren.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer