Zuid-Holland verdeelt natuurgeld al

Provincie Zuid-Holland trekt de komende 6 jaar € 15 miljoen subsidie uit om natuur binnen de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) te beheren.

Hiermee is vooral het Zuid-Hollands Landschap gered.

Zuid-Holland loopt hiermee vooruit op de verdeling van de € 100 miljoen die de provincies jaarlijks van het kabinet ontvangen uit de ILG-pot. De provincie wilde eerst de onderhandelingen afronden, maar omdat beheerorganisaties hierdoor in grote problemen komen, trekt D66-gedeputeerde Han Weber nu toch al de portemonnee.

Vooral om het beheer van de gebieden binnen de EHS 'veilig te stellen', aldus de bestuurder. 'We moeten voorkomen dat het Zuid-Hollands Landschap in de problemen komt', zei Weber woensdag tijdens de verdere behandeling van de begroting voor 2012.

Krap

Weber zei verder al een beeld te hebben waar Zuid-Holland in de onderhandelingen ongeveer uitkomt. 'De beheermiddelen zullen zeer krap zijn. We willen prioriteit geven aan de bestaande natuurgebieden en die hebben we nu veiliggesteld.'

De provincie gaat alleen natuur aanleggen die nodig is om Europese doelen voor Natura 2000 en de Kaderrichtlijn Water te behalen. Het gaat hierbij om 6500 hectare. Wie die natuur gaat aanleggen en beheren, moet nog duidelijk worden. VVD, CDA, CU/SGP en PVV vinden niet dat bij voorbaat natuurorganisaties hiervoor in aanmerking komen.

• Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer