Arbeidsovereenkomst in het Pools

De LTO Noord werkgeverslijn heeft een arbeidsovereenkomst voor gelegenheidswerk opgesteld en laten vertalen in het Pools. Hiermee komt zij tegemoet aan de wens van veel werkgevers, die Poolse werknemers in dienst willen nemen of al hebben.

Vaak wordt verondersteld dat er geen arbeidsovereenkomst opgesteld hoeft te worden voor gelegenheidswerkers. 'Dat is een groot misverstand, want de agrarische cao’s schrijven voor dat alle werknemers een schriftelijke arbeidsovereenkomst moeten krijgen', zegt Diana Buitenhuis van de LTO Noord werkgeverslijn. 'Bovendien voorkomt het op het papier zetten van de gemaakte afspraken problemen bij onenigheid.'

Met deze voorbeeld arbeidsovereenkomst heeft de werkgever een goed document in handen om de arbeidsvoorwaarden schriftelijk vast te leggen. Bovendien ontvangt de Poolse werknemer het contract in zijn moedertaal. De ontwikkeling van deze informatie is mede mogelijk gemaakt door Colland Arbeidsmarkt.

Poolse brochure

Tevens is de Poolse brochure Werken in Nederland van de Arbeidsinspectie beschikbaar. Deze is alleen in het Pools beschikbaar en bevat naast informatie over de arbeidsovereenkomst informatie over huisvesting en het afsluiten van een zorgverzekering.

Poolse werknemers kunnen voor informatie ook terecht op de Poolse versie van de www.polski.szw.nlwebsite van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer