Van Weperen: 'Behandel je buren als VIP’s'

‘Betrek je buren bij je plannen als je een nieuwe stal gaat bouwen. Behandel ze als VIP’s.’ Dat zei melkveehouder Jan van Weperen gisteravond op het forum over megastallen, georganiseerd door studenten van de CAH in Dronten.

Woorden van gelijke strekking waren er van Maarten Rooijakkers, voorzitter van vakgroep varkenshouderij van de ZLTO. 'Ontwikkelingsruimte moet je verdienen in je omgeving.

'Zorg ervoor dat jouw omgeving zegt: wanneer bouw je nu die volgende stal? Want het is goed wat je in onze omgeving doet'. Dat dient volgens Rooijakkers het vergezicht te zijn voor de veehouderijsector.

Problemen

Ries Kock van Stichting Leefbaarheid Buitengebied Gelderland vertelde de studenten in de zaal over de situatie op het Gelderse platteland. Daar zijn op verschillende plaatsen problemen tussen intensieve veehouderijbedrijven en hun buren.

Kock: 'Het gaat ons niet om grote of kleine bedrijven, maar over waar het nog mogelijk is om intensieve veehouderijbedrijven uit te oefenen of uit te breiden. De intensieve veehouderij geeft problemen, er is veel mis mee, daar moet verdraaid goed naar worden gekeken. Analyseer waar het nog wél kan, vóórdat je plannen hebt voor een megastal. En ga daarover in gesprek met je buren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer