Bond: 'Beheren wat we hebben'

Noord-Hollanders die op dit moment subsidie krijgen voor natuur- en landschapsbeheer, kunnen daar ook de komende jaren op rekenen.

Dat meldt het provinciebestuur van Noord-Holland. De provincie zet alle bestaande en lopende afspraken binnen het Subsidiestelsel Natuur- en Landschapsbeheer (SNL) voor natuurbeheer voort.

Door rijksbezuinigingen is nog onduidelijk hoeveel geld er in de toekomst voor (particulier) natuur- en landschapsbeheer beschikbaar is. Daarom gaat de provincie geen nieuwe overeenkomsten aan.

Betrouwbare overheid

Gedeputeerde Jaap Bond: 'De provincie komt bestaande afspraken over natuurbeheer na, omdat zij een betrouwbare overheid wil zijn. We willen goed beheren wat we nu al hebben.'

'We betreuren het dat er voorlopig geen duidelijkheid is over mogelijke uitbreiding van particulier natuurbeheer, maar zolang het niet duidelijk is hoeveel geld er na rijksbezuinigingen overblijft voor natuur en landschap, kunnen we geen nieuwe toezeggingen doen.'

'Pas als duidelijk is hoeveel geld er voor de natuur in Noord-Holland beschikbaar is en waar we dit aan willen besteden, kunnen we een definitief besluit over het particulier natuurbeheer nemen. Komende maanden buigen we ons samen met onze partners over de consequenties van de bezuinigingen op het groen in Noord-Holland', aldus Bond.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer