Overleg LTO met TenneT vast

LTO Nederland en netbeheerder TenneT zijn het na 4 maanden onderhandelen niet eens geworden over een vergoeding voor het aanleggen van leidingen in boerenland. LTO vindt dat het zo niet langer kan.

LTO heeft TenneT voorgesteld dezelfde vergoedingen te hanteren die eerder met Gasunie zijn overeengekomen. De elektriciteitstransporteur vindt de uitgangspunten van die systematiek niet goed, maar heeft dat niet onderbouwd.

De land- en tuinbouworganisatie heeft TenneT vorige week in een brief gevraagd om spoedige opheldering. LTO geeft het energiebedrijf tot 15 oktober om te reageren. Als er niets gebeurt, zal LTO zich beraden over te nemen stappen.

Draagvlak

In de brief, die mede namens de Federatie Particulier Grondbezit is gestuurd, zegt LTO dat de opstelling van TenneT 'niet langer kan' omdat 'het afbreuk doet aan het draagvlak bij grondeigenaren en gebruikers voor energietransport door leidingen.'

Een aantal boeren is inmiddels in opdracht van TenneT benaderd door rentmeesters die hen een voorstel tot vergoeding doen. Volgens LTO is deze vergoeding te laag en gebaseerd op oude systematiek. De boerenorganisatie heeft het energiebedrijf gevraagd deze mensen niet naar de boeren te sturen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer