Tuinder vindt geen gehoor bij gemeente

Tuinders uit de Bommelerwaard en de West-Betuwe discussieerden vorige week donderdag over onderwerpen die het glastuinbouwcluster kunnen versterken. Dat gebeurde bij de start van het Glastuinbouwpact.

Piet Broekharst (Productschap Tuinbouw) over het thema Energie: 'Een reactie op de huidige instabiele energiekosten is de constante zoektocht naar alternatieven voor gas. Een concreet projectidee is de aandacht voor CO2'.

'Hoe kunnen we CO2 naar het gebied halen en waar komt regionaal CO2 vrij? Een eerste stap is om te inventariseren wat de mogelijkheden van CO2 voor het gebied zijn.'

Huisvestingsproblemen

Bij het thema Arbeidsvoorziening en Huisvesting was wethouder Sander van den Heuvel van gemeente Neerijnen gespreksleider: 'Een veel gehoorde opmerking is dat ondernemers graag het huisvestingsprobleem willen oplossen, maar geen gehoor vinden bij de gemeente'.

'Door onduidelijkheid ontstaat onvrede en daarmee onzekerheid voor de ondernemer. Samen met de ondernemers moet duidelijk beleid komen over huisvesting. Vervolgens moeten, met alle partijen, de afspraken goed vastgelegd worden.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer