Afspraken versterken dijken en duinen

De vernieuwde samenwerkingsafspraken bij het versterken van Nederlandse dijken en duinen zijn vastgelegd. Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) en 11 waterschappen zetten er gisteren in Hoek van Holland hun handtekening onder.

Rijk en waterschappen spannen zich samen in om de projecten uit het Tweede Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP-2) in 2017 af te ronden. De waterkeringen waarbij na de toetsing bleek dat ze niet meer aan de normen voldoen, worden binnen dit programma aangepakt.

Met de afspraken over gedeelde financiering (50-50) tussen rijk en waterschappen wordt dit lopende Hoogwaterbeschermingsprogramma volledig uitgevoerd.

Sleutelwoord

'Samenwerking is het sleutelwoord, want samen gaan we ervoor zorgen dat de dijken aan onze hoge normen blijven voldoen', geeft Atsma aan. Jan Geluk, portefeuillehouder Waterkeringen in het bestuur van de Unie van Waterschappen: 'We voelen ons verantwoordelijk voor de veiligheid van de dijken en duinen.'

Deze afspraken zorgen volgens Geluk voor tijdige realisatie van de dijkversterkingen binnen de strakke financiële randvoorwaarden van het rijk en de waterschappen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer