Goud voor 2 Achterhoekse wijnen

De kwaliteit van de Nederlandse wijnen is opnieuw flink toegenomen. Bij de Nederlandse Wijnkeuring kreeg 81% van de 147 ingezonden wijnen een medaille of keurzegel. In 2009 was dat nog 66%.

Er werden in Groesbeek 2 gouden medailles uitgereikt. Voor de rode Niobe van biologische wijngaard De Slingehorst in Groenlo en de witte solaris van de Verenigde Achterhoekse wijnbouwers. Verder werden er 21 zilveren en 25 bronzen medailles uitgedeeld.

Ook dit jaar was Gelderland koploper bij de veroverde medailles (22). Gevolgd door Limburg (9) en Overijssel (7). De meest noordelijke wijngaard die in de prijzen viel, is De Kroon van Texel. 2 Zilveren en 1 bronzen medaille kon de verraste Texelse wijnbouwer in ontvangst nemen.

Stijgende kwaliteit

Vinoloog Lars Daniëls was gisteren positief over het niveau van de inzendingen. 'De Nederlandse Wijnkeuring van 2011 toont de verdere progressie van de Nederlandse wijnbouw aan.'

Voorzitter Simon Crone van Wijngaardeniersgilde Nederland signaleerde een positieve ontwikkeling van de rode wijnen. Die werden nu vrijwel even vaak met een medaille bekroond als de witte. 'De wijnboeren zetten sterk in op kwaliteit en dat werpt zijn vruchten af.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer