Overijssels burgerinitiatief in herkansing

Het burgerinitiatief van stichting Vroomshoop en Omstreken een Mesthoop? gaat in de herkansing. Daartoe besloten Provinciale Staten (PS) gisteravond.

Naar aanleiding van een rechterlijke uitspraak praat PS op de eerstvolgende commissievergadering over vervolgstappen. Gedeputeerde Staten stellen voor het burgerinitiatief te betrekken bij het debat over het reconstructiebeleid.

Tevens wordt het hele proces tegen het licht gehouden, geeft PS aan. stichting VROM? diende in 2008 het burgerinitiatief over megastallen in. De stichting keert zich tegen de vestiging van megastallen in de buurt van Vroomshoop.

Reconstructieplan wijziging

VROM? verzamelde 7086 handtekeningen, ruim meer dan de 1500 die nodig zijn om een onderwerp op de agenda van Provinciale Staten te krijgen. Met het burgerinitiatief wil de stichting bereiken dat het provinciale reconstructieplan op het punt van de megastallen wordt gewijzigd.

Na de eerdere behandeling door PS stapte de stichting naar de rechter. VROM? was ontevreden over de manier waarop Provinciale Staten het burgerinitiatief behandelde. De rechter meent dat de stichting wel ontvankelijk is in de procedure, waar PS vindt van niet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer