Vlees Van Rooi en Vion naar China

Varkensvleesproducenten Van Rooi en Vion mogen binnenkort varkensvlees naar China exporteren. Het is voor het eerst dat de Chinese grenzen voor Nederlands varkensvlees open gaan.

De Chinese markt heeft vooral behoefte aan bijproducten, zoals oren, staarten, poten en snuiten. Voor de export van varkenspoten moet nog toestemming worden afgewacht.

De Nederlandse vleessector is al jaren bezig export naar China af te dwingen. Na een akkoord met het Aziatische land, volgde een lange periode van inspecties. China neemt al varkensvlees af vanuit Amerika, Canada, Denemarken, Duitsland.

Transport

Vion verwacht de export binnen enkele weken te kunnen opstarten. De producten worden in de vestigingen in Groenlo en Boxtel 'China-klaar' gemaakt.

'Er moeten nog wat administratieve zaken tussen de nVWA en China worden afgewikkeld. Verder is alles rond', bevestigt woordvoerder Marc van der Lee het nieuws.

Over volumes wil Vion niets zeggen. 'Het betreft vlees en producten als oren en staarten, producten die hoog genoteerd staan in de Chinese eectcultuur', is het enige dat hij erover kwijt wil.

Content

'Dat we hiermee content zijn is duidelijk; het stelt ons in staat om niet zozeer méér varkensvlees te maken en te exporteren, maar wél om een betere meerwaarde te kunnen realiseren voor deze specifieke producten. Dat is in lijn met onze strategie: niet meer maar beter. Uiteindelijk krijgen we zo de verwaarding van het totale varken weer op een beter niveau.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer