Veel geld verbetering bereikbaarheid

Het kabinet investeert de komende jaren 11,4 miljard in de verbetering van bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid van Nederland. Dat blijkt uit de begroting van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM).

IenM minister Schultz van Haegen maakte bekend dat ze het geld onder meer reserveert voor grote projecten als de ring Utrecht, de ruit Rotterdam, de Holland Rijnlandroute, de bypass bij Nootdorp en de spooraansluiting Maasvlakte 2.

'Ons netwerk van wegen, spoorlijnen en vaarwegen is de ruggengraat van onze economie', zegt Schultz. 'Juist in deze tijd is het van wezenlijk belang dat we in beweging blijven en fors investeren in de verbetering van de bereikbaarheid.’ Om dat doel te bereiken wordt er onder meer fors gesneden in belemmerende regels.'

Waterveiligheid

Een andere prioriteit op het ministerie van IenM voor de komende drie jaar is waterveiligheid. 'Dat betekent alle hens aan dek om samen met provincies, gemeenten en waterschappen onze duinen en dijken ook voor de toekomst op orde te houden', zegt IenM staatssecretaris Atsma.

Verder wil de bewindsman in 2012 voluit inzetten op groene groei en vermindering van CO2 uitstoot, zorgen voor een doorbraak van groen gas en afvalrecycling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer