Troonrede: landbouw versterkt economie

De Nederlandse kennis van de hoogwaardige voedsel- en landbouwsector kan een bijdrage leveren aan de versterking van de Nederlandse economie. Dat zegt koningin Beatrix vandaag in de troonrede.

Troonrede%3A+landbouw+versterkt+economie
©

'De kleine en krachtige overheid die de regering voor ogen staat, is van wezenlijk belang voor de versterking van het groeivermogen van Nederland', zei de koningin in haar rede. Daarin zette zij de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar uiteen.

In haar rede noemde de koningin de topsectoren, waaronder tuinbouw en agrofood als motor voor Nederlandse ontwikkeling van kennis en het versterken van de Nederlandse economie. Ook kunnen de topsectoren bijdragen aan de oplossing van vraagstukken, zoals klimaatverandering en grondstoffenschaarste. Maar tegelijkertijd versterken ze ook onze economie.

Optimisme

'Een goed werkende interne Europese markt en een stabiele euro zijn essentieel voor de economische doelstellingen van het regeringsbeleid', zei de koningin. Ondanks de bezuinigingen die de regering voorlegt, is er toch reden voor optimisme, besloot de majesteit. 'Want de uitgangspositie van ons land is en blijft relatief goed. De maatregelen die de regering presenteert, zijn erop gericht onze welvaart zeker te stellen.'

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer