LTO: geen lastenverhoging bedrijfsleven

LTO Nederland houdt het kabinet aan de afspraak in het regeerakkoord, dat de lasten voor het bedrijfsleven in deze kabinetsperiode gelijk blijven. 'Toch steunen we de regering om de tering naar de nering te zetten', stelt voorzitter Albert Jan Maat.

De organisatie is positief over de stimulansen voor ondernemerschap met als kernpunten innovatie, versterking concurrentiekracht en duurzaamheid. De lastenverzwaring voor het bedrijfsleven in 2012 doet daar echter afbreuk aan.

Dat staat in een brief die LTO Nederland vandaag stuurde naar de Tweede Kamer. Dat gebeurt in verband met de beschouwingen in de Tweede Kamer over de rijksbegroting 2012 en de later volgende behandeling van de begrotingen van de afzonderlijke ministeries. 'Beteugeling van de inflatie is in belang van de positie van de land- en tuinbouw', stelt Maat.

Rode draad

Rode draad van de brief is dat de sector in de volle breedte duurzamer moet produceren. Dat is volgens LTO Nederland in het overheidsbeleid te weinig zichtbaar en onvoldoende vertaald. Zo krijgt de rol van de land- en tuinbouw voor de productie van duurzame energie onvoldoende aandacht van het kabinet.

En voor de gewenste verduurzaming van de veehouderij is niet meer, maar minder geld beschikbaar. Nu de komende jaren minder geld beschikbaar komt voor natuur, mag de aandacht van het kabinet voor investeringen in het landelijk gebied niet verslappen. Te denken hierbij valt aan betere verkaveling voor de landbouw, waterhuishouding en recreatievoorzieningen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer