Nieuwe keten Oud-Hollandse runderrassen

Groothedde Vaassen en Stichting Natuurboer uit de Buurt gaan gezamenlijk een marktconcept met rundvlees van Oud-Hollandse rassen ontwikkelen en opschalen voor retail en foodservice.

De samenwerking komt voort uit een tweetal pilots. De stichting voerde die samen met Groothedde Vaassen uit bij 2 Plus supermarkten in Overijssel. 'Uit de pilots leerden we dat consumenten steeds meer willen weten over de herkomst van vlees', geeft veehouder Berrie klein Swormink, voorzitter van Stichting Natuurboer uit de Buurt, aan.

Groothedde heeft contact met verschillende partijen uit de foodservice- en retailmarkt. 'Er toonde al een aantal partijen interesse in dit nieuwe concept', aldus Henny Groothedde. 'We zoeken nu meer rundveehouders voor het concept om alle partijen te kunnen beleveren.'

Onderscheidende vleeskwaliteit

Groothedde en de Natuurboeren kiezen voor Oud-Holllandse runderrassen vanwege de onderscheidende vleeskwaliteit ten opzichte van de snelgroeiende buitenlandse vleesrassen. Oud-Hollandse rassen passen beter op duurzaam producerende bedrijven. En ze sluiten aan op de beleving van de consument die op zoek is naar een authentiek product van hoge kwaliteit.

De rundveehouders in Stichting Natuurboer uit de Buurt zijn biologische boeren die hun bedrijfsvoering combineren met inspanningen voor natuur en landschap.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer