Integer gehandeld inzake megastal

De bestuurlijke integriteit aangaande de vergunningverlening van megastallen in Brabant is niet in het geding. Dat bleek vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

In maart van dit jaar vertoonde het onderzoeksprogramma Zembla een uitzending over de spanning op het Brabantse platteland rondom de megastallen. Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) vroeg daarop een spoeddebat aan dat vandaag werd gehouden.

Volgens Thieme is er een ‘grote verwevenheid tussen de vee-industrie en de (lokale) politiek’. Burgers zouden in de besluitvorming over de megastallen onvoldoende zijn betrokken. De PvdD wil een onderzoek naar de handelswijze van decentrale overheden, zo gaf zij aan.

Niet mee eens

Minster Donner van Justitie gaf echter aan dat er geen grond is voor een dergelijk onderzoek. “Als u het niet eens bent met de gang van zaken, betekent dat niet meteen dat de integriteit van de lokale bestuurders in het geding is”, zo liet hij aan Thieme weten.

Ook staatssecretaris Bleker gaf aan geen aanleiding te zien om onderzoek te starten naar de naleving van natuur- en milieuwetten bij de lagere overheden.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer